Am auzit si sarbatorim de Halloween, dar mai putini stiu de Ziua internationala a Marii Negre!
La 31 octombrie se marchează Ziua Internațională a Mării Negre. Acum 25 de ani, cele șase țări riverane – Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina – au semnat cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea zonei.
Situația ecologică a Mării Negre s-a înrăutățit în ultimii 35 de ani din cauza reziduurilor, pescuitului excesiv și a deversărilor necontrolate de produse petroliere. Cele mai multe stocuri de pește din Marea Neagră au fost deja supra-exploatate.
În scopul studierii mediului marin, a rezolvării problemelor legate de Marea Neagră, a fost inaugurată Universitatea Mării Negre, la Costinești, iar la Constanța, Centrul de Informare, Educare și Resurse pentru Marea Neagră – CIER.
In conditiile in care schimbarile climatice, poluarea apei si supra-exploatarea fondului piscicol afecteaza negativ atat cantitatea, cat si calitatea APEI, ca resursa indispensabila vietii, este important sa cooperam pentru asigurarea conservarii ei.
Ziua internaţională a Mării Negre este marcată in lume prin activităţi cultural-educative, expoziţii, concursuri, jocuri distractive, prin care se urmăreşte conştientizarea în vederea adoptării unui comportament pozitiv şi responsabil faţă de mediul marin.
Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!
Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).
Te-ar putea interesa si
-
„Focus to green eco life”: călători prin România, cu inima deschisă
-
Vrei să ştii cȃt de mare este inima ta? Strȃnge pumnul! #Apecurateasumate
-
„Turism și pace”- o experiență educațională și spirituală care lărgește mintea, la „Focus to green eco life”
-
Alegem să sărbătorim Pacea din interior. „Ape curate asumate” în inima ta
-
TOP cȃstigători Desen Stȃngaci, inspirat de „Ape curate asumate”