July 15, 2024
Corul Madrigal – turneu cu Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene”

Corul Madrigal – turneu cu Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene”

Miercuri, pe data de 2 noiembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungreanu va susține Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” în Marea Sală de Concerte Kolarac din Belgrad.

Corul Madrigal călătorește în Serbia la invitația organizatorilor BEMUS – Belgrade Music Festival – Ediția 54, cel mai vechi și mai proeminent festival de muzică clasică din țara vecină.

Evenimentul „Muzica Renașterii Europene” pus în scenă de Corul Madrigal face parte din seria spectacolelor-concept pe care renumitul cor le-a dezvoltat în ultimii trei ani. Aeste producții au la bază o direcție sincretică inovatoare, ce îmbină sonoritatea unică a ansamblului cu elemente conexe de artă teatrală, literatură, scenografie și creație video.

„Muzica Renașterii Europene” prezintă publicului Renașterea europeană ca simbol, cu o punere în scenă susținută de video mapare și design de lumini, care ilustrează perioada de înflorire culturală din epoca renascentistă, dar și renașterea muzicală contemporană europeană.