Trucuri din bucătărie.
Deja fiecare dintre noi știm că există nenumărate posibilități de a devia de la „normă”, pentru a îmbunătăți gusturile din farfurie. Însă, câți dintre români știu cât de important este să încălzim farfuria înainte de a mânca.
După un anumit timp petrecut în bucătărie, fiecare dintre noi reușește să descopere câteva „trucuri”, pentru a face mâncarea mai gustoasă.
Însă un „truc”, despre care doar puțini români știu, este cel de a încălzi farfuria înainte de a servi masa. Acest obicei, deși mai rar întâlnit printre români, este o metodă cunoscută tuturor bucătarilor profesioniști din lume.
Mai precis, dacă încălzim farfuria înainte de a mânca, preparatele fierbinți își vor păstra mai bine gustul intens. Dacă preparatul este unul rece, atunci farfuria trebuie adusă la o temperatură asemănătoare! Astfel, textura și gustul preparatelor noastre vor române intacte!
Alte sugestii pentru o masă perfectă
Iar dacă vă numărați printre românii care știau deja despre acest truc, ori dacă doar mai vreți câteva sfaturi utile pentru bucătărie, aveți noroc! De exemplu, știați că dacă gătiți mâncarea la o temperatură prea mare îi veți strica gustul? Deși mulți dintre noi pot fi tentați să umble la aragaz, atunci când vedem că alimentele continuă să rămână tari în oală, acest obicei le va distruge rapid! Modul neobișnuit în care va fierbe apa, va usca ingredientele, scăzând și calitatea gustului!
Te-ar putea interesa si
-
Jean Valvis, îndemn la vot: “Democrația nu se dăruiește, nu o primești cadou, se revendică!”
-
Victor Hănescu a jucat în partida demonstrativă de la Press Cup Business Philosophy
-
Academia Victor Hănescu va găzdui o nouă ediție a Press Cup Business Philosophy la tenis
-
Naționala jurnaliștilor români a avut inscripționat pe tricouri sigla podcastului Business Philosophy la turneul din Batumi
-
Ana Maria Bărbosu, despre culisele medaliei de la JO Paris