Pesto de leurda cu nuci si parmezan sau fulgi de drojdie inactiva (varianta de post) reteta simpla si rapida. Cum se face sosul pesto, cum se pastreaza, cum se foloseste? Pesto de leurda, usturoi verde sau patrunjel.

Printre bucuriile primaverii se numara si leurda, ne place si sa mergem in padure s-o culegem, dar ne place s-o si mancam. Se mai numeste si usturoi salbatic sau allium ursinum (usturoiul ursului) si are un gust asemanator cu usturoiul verde, dar mai putin puternic. E delicioasa!
De multe ori fac si un sos din leurda, ca un mujdei, care merge tare bine alaturi de peste, friptura sau cartofi fierti sau copti.

Am cules o sacosica buna cu frunze fragede de leurda si ne-am rasfatat zilele acestea cu multa salata. Nu culegem multa, doar cat mancam 3-4 zile. Preferam sa mergem si sa culegem mai des, iesim in natura, facem miscare si avem si salata proaspata si crocanta.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de Pesto de leurda cu nuci si parmezan?
Pesto de leurda – Ingrediente
- o mana generoasa de leurda
- 50 g de miez de nuca (sau migdale, alune, seminte de pin sau floarea soareului, dovleac)
- 1 lingura de parmezan razuit
- 1-2 linguri de zeama de lamaie (in varianta de post folosim fulgi de drojdie inactiva)
- putina sare
- 50 ml de ulei de masline
Punem in vasul blenderului frunzele de leurda, miezul de nuca, parmezanul, putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Am folosit un blender (se poate folosi si un mojar dar dureaza mai mult) si am amestecat totul foarte bine, pana am obtinut o consistena omogena.
Gustam ce am obtinut si, daca este nevoie, mai adaugam putina sare.
In 5 minute am terminat reteta de pesto.
Te-ar putea interesa si
-
Copiii din medii defavorizate, operați de echipe mixte cu medici români și străini
-
Cinci terapii moderne utilizate în tratamentul simptomelor autismului
-
Cum elimini toxinele după excesele de sărbători
-
„Bebe Fest OCC” revine în aprilie la Opera Comică pentru Copii
-
Efectele magneziului asupra sănătății