October 10, 2024
Cum se face ciocolata calda sau laptele cu cacao?

Cum se face ciocolata calda sau laptele cu cacao?

Lapte cu cacao reteta de ciocolata calda ca in copilarie, pentru un mic dejun sau o gustare delicioasa. Cum se face ciocolata calda sau laptele cu cacao? Cat lapte, zahar si cacao se folosesc? Reteta scrisa pas cu pas.

Micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, acum se incarca bateriile, sa avem energie pentru toata ziua. Pe langa cafeaua de dimineata, (care poate fi la ibric, la nisip, la filtru, la espressor sau chiar frappe), se poate manca si ceva dulce, gen un croissant sau un corn, o gogoasa, orez cu lapte… De minune merge si un ou posat.

Oua posate, ochiuri romanesti
Oua posate, ochiuri romanesti

Iar cel mai simplu mic dejun este cel cu o felie de paine de casa unsa cu unt, poate si cu putin gem sau miere si o cana de lapte cu cacao sau ceai.

Ce ingrediente folosim pentru reteta de lapte cu cacao reteta de ciocolata calda?

Ingrediente

  • 500 ml de lapte
  • 1-2 linguri de zahar sau indulcitor
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculet de zahar vanilat bourbon (sau seminte de pastaie de vanilie, cardamon, tonka, scortisoara, dupa gust)
  • optional: 1 lingura de coniac sau rom

Punem zaharul, o lingura cu varf de cacao, zaharul vanilat si amestecam foarte bine, ca sa se dizolve toate cocoloasele.

Ciocolata calda lapte cu cacao reteta gina bradea 3 700x525 - Lapte cu cacao reteta de ciocolata calda

Adaugam laptele rece treptat, sa se dizolve ingredientele.

Pornim focul si amestecam in continuare, lasam totul sa fiarba.

Amestecam cu atentie, sa se dizolve totul foarte bine.

Asta este tot, nu e mare inginerie!

Sfaturi

Pentru cremozitate se pot adauga 1-2 linguri de smantana grasa, cu minim 30 % grasime.

Pentru un gust mai aparte, in momentul servirii (pentru adulti) se pot adauga in ceasca 1-2 ligurite de rom, coniac, whisky, visinata…

Ca arome se pot folosi vanilie, cardamon, scortisoara, tonka…dupa dorinta, extrem de putin, cat sa dea ,,acel ceva„.

Pe scurt, e simplu si bun, ca in copilarie. Pentru asa rasfat, se merita sa scoatem argintaria, portelanurile si servetele bunicii 🙂

Poate fi mic dejun sau o gustare delicioasa, la orice ora a zilei.

Pofta buna!