July 15, 2024
România, premiată și reprezentată la Future Innovation Summit

România, premiată și reprezentată la Future Innovation Summit

The European Women’s Association (EWA), o platformă globală nonprofit care promovează femeile antreprenor și afacerile conduse de acestea, a fost premiată ȋn cadrul evenimentului internațional Future Innovation Summit, ce a avut loc ȋn Dubai, săptămâna trecută. Premiul reprezintă o recunoaștere pentru crearea valoroasă a punților de legătură dintre Europa și Emiratele Arabe Unite. La eveniment a fost prezentă antreprenoarea Mihaela Raluca Tudor, cea care reprezintă EWA ȋn țara noastră, ȋn calitate de Country Leader. Ȋncepand din acest an, zeci de antreprenoare din România au devenit membre active EWA, iar câteva dintre acestea și-au scalat afacerile și în EAU.

Ca antreprenoare, trebuie să explorăm continuu noi oportunități și piețe pentru a ne crește business-urile. EWA joacă un rol important aici, pentru că a creat deja o rețea globală prin intermediul căreia femeile sunt susținute și împuternicite din punct de vedere economic. Datorită recunoașterii de la Future Innovation Summit, cel mai mare eveniment internațional dedicat inovației, suntem și mai încrezătoare în misiunea EWA și succesul său. Adică, de a aduce sub aceeași umbrelă inițiative antreprenoriale remarcabile, create de femei, care pot avea un impact semnificativ în lume”, spune Mihaela Tudor, EWA Country Leader ȋn România.

EWA reunește, ȋn prezent, 50.000 de femei antreprenor la nivel mondial, din 15 țări, și are un ecosistem puternic de fondatori și parteneri, atât instituții publice, cât și corporații. Printre aceștia se numără Comisia Europeană, Deloitte, UPS, Microsoft sau Google. Ȋn această toamnă, EWA a semnat memorandumuri noi de colaborare cu centre importante de business din EAU – Abu Dhabi Global Market (ADGM), Dubai International Financial Centre (DIFC), Camera de Comerț și Industrie Sharjah și Sharjah Research Technology and Innovation Park. Documentele reprezintă fundația pentru conectarea antreprenoarelor din Europa și Emirate.

Poate părea surprinzător pentru mulți, însă Emiratele Arabe Unite sunt un susținător activ al egalității de gen. Au înțeles, înaintea multor state europene, că implicarea femeilor în afaceri duce la o creștere economică durabilă și la dezvoltarea societății, în ansamblu. Tudor Communications, compania pe care o conduc, a deschis o filială ȋn EAU, cu sprijinul EWA. Am avut parte de o primire deschisă și călduroasă, iar de anul acesta lucrăm cu noii noștri clienți de aici”, completează Mihaela Tudor.