October 3, 2023

Trifle, desertul englezesc reactualizat pentru premiile Oscar de anul acesta

Celebritățile din Hollywood se vor delecta cu acest desert spectculos atât vizual, cât și ca gust.Trifle, un desert englezesc în straturi, pe o masă

Trifle, un desert de Oscar

În afară de micul dejun consistent, locuitorii din Marea Britanie se pot mândri și cu alte preparate specifice. Trifle este un desert tipic englezesc, foarte iubit, iar anul acesta a fost inclus în meniu la petrecerea care va avea loc după gala Oscar.

Acest desert constă în straturi alternative de pandișpan, cremă de vanilie, fructe proaspete și frișcă și, pentru un efect vizual deosebit, se asamblează într-un vas transparent din sticlă.

Iată cum se prepară deliciosul desert trifle

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr  
  • 150 g făină
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • semințele de la o păstaie de vanilie
  • 700 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 50 g făină
  • 40 g unt

Pentru umplutură:

  • 500 g mix fructe proaspete: căpșune, zmeură, afine etc

Pentru însiropat:

  • lichior de fructe

Pentru decor:

  • 200 g frișcă bătută
  • fructe

Pui într-un castron adânc ouăle zahărul, sarea și mixezi la viteză mare până ce își triplează volumul și obții o spumă groasă. Cerni făina și o încorporezi ușor cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×15 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul aproximativ 20-25 de minute, la 170 °C, până trece testul scobitorii. La trifle este indicat să folosești un pandișpan mai uscat, așa că îl poți pregăti cu 2-4 zile înainte și îl poți păstra la frigider, învelit în folie de plastic.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul și semințele de vanilie, apoi încorporezi făina. Torni laptele rece și amesteci cu un tel pară. Pui vasul pe foc mediu și continui să amesteci, ca să nu se formeze cocoloașe. Când crema începe să se îngroaşe, dai focul mic şi mai ții pe aragaz 5 minute, continuând să amesteci. La final, încorporezi untul. Aşezi o folie alimentară direct pe suprafaţa cremei pentru a preveni formarea unei pojghiţe. Laşi crema la răcit.

Rupi pandișpanul bucăți, apoi aranjezi un strat la baza unul bol larg. Stropești pandișpanul cu puțin lichior de fructe, adaugi un strat de cremă și unul de fructe bine spălate și scurse. Continui în același mod până ce termini ingredientele. Decorezi cu un strat consistent de frișcă și cu fructe proaspete.

Dai prăjitura la rece 3-4 ore înainte de servire, să se combine aromele.