July 15, 2024
Cum abordăm educația financiară în școli?

Cum abordăm educația financiară în școli?

“Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” (FDVDR) organizează o nouă conferință educațională WEBDIDACTICA, cu tema „Educația financiară în școli” Evenimentul va avea loc marți, 28 februarie, ora 17:00, și se va desfășura exclusiv online, pe platforma Zoom Webinars, participarea fiind gratuită.

Educația financiară reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte dezbătute în prezent în România, mai ales în domeniul educației, unde dobândirea competențelor în domeniul financiar este indispensabilă într-o lume în continuă schimbare.

Cu o populație slab alfabetizată financiar, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană, iar nevoia de educație în acest domeniu este acută. Dezbaterea își propune facilitarea unui schimb de experiență între specialiști, profesori și părinți din toată țara și promovarea unor bune practici în domeniul educației financiare.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României urmărește integrarea interdisciplinară a educației financiare în școlile din România, iar în cadrul WebDidactica vor fi prezentate abordări inovative în ceea ce privește activitățile de educație financiară, în scopul obținerii performanțelor școlare, care permit asigurarea calității și inovației în educație.

Cei prezenți la conferință vor beneficia de informațiile transmise de speakeri cu nume sonore în domeniul financiar-bancar, cercetători și experți din domeniul educației financiare de performanță din România și din America, asociații și organizații exponențiale pentru educația de excelență, top-infuenceri din acest domeniu și jurnaliști: Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, Radu Georgescu, Managing Partner CFO Network, Manuel Oancia, Președintele US Institute of Business and International Development, Silvia Bogdan, Președinta „Școala de Valori”, Roxana Bucur, cofondatoarea „Money 4 Kids” și Adrian Măniuțiu, realizator TV și fondatorul platformei EM360 Group.

Înscrierile pentru conferința din 28 februarie, ora 17:00 se fac completând formularul de pe site-ul fundatiadanvoiculescu.ro.