April 18, 2024
Cea mai tânără General Manager din România

Cea mai tânără General Manager din România

Roxana Vișan este o femeie plăcută, zâmbitoare, în formă. Lucrează de mulți ani în industria ospitalității și spune că vrea să vină în întâmpinarea tuturor celor care vor să-și facă o carieră în acest domeniu. Este tânără, zveltă, dinamică, iubește viața și nu se teme de provocări. Interviul cu ea poate fi o sursă de inspirație pentru mulți dintre tinerii care vor să-i calce pe urme.

Psychologies: Roxana, ești cea mai tânără General Manager, la doar 34 de ani. Care a fost parcursul tău personal și profesional până acum?

Roxana Vișan: Un parcurs cu provocări, multă muncă, perseverență și răbdare, probabil nimic ieșit din comun… și totuși. Cred că motivația pe parcursul drumului profesional primează, iar a mea a fost cel al excelenței, atât prin muncă, cât și prin rezultate.

La 19 ani, când mi-am început activitatea profesională în cu totul alt domeniu, nu cochetam cu ideea de a lucra în ospitalitate. După 4 ani de mediu corporatist am avut oportunitatea de a schimba domeniul către cel al ospitalității si wellness-ului. Cred cu tărie că a fost cea mai bună decizie pe care am putut să o iau, deși mergeam pe un drum cu totul nou pentru mine.

Întotdeauna am văzut începuturile ca oportunități și modalități de a mă dezvolta și crește. Astfel, am făcut primii pași în acest domeniu alături de Orhideea Residence & Spa unde m-am îndrăgostit de tot ce înseamnă ospitalitate, privind-o într-o accepțiune mai largă. Mă refer aici la hotelărie, spa, wellness, sport, recuperare medicală.

Care sunt cele mai mari provocări pentru cineva care lucrează în industria ospitalității? Cu ce te-ai confruntat până acum?

R. V.: Privind în urmă, pot spune că au existat câteva momente ce pot fi considerate provocatoare, dar care au fost și de dezvoltare și definitorii pe parcursul carierei mele.

Primul și cel mai important pentru că m-a adus aici astăzi este decizia de a porni pe acest drum. Schimbând după 4 ani domeniul și luând-o de la început.

Care sunt cele mai mari realizări ale tale?

R. V.: Sunt multe realizări ce mă completează ca profesionist. Cred că cea mai mare este că fac exact ceea ce îmi doresc, ceea ce iubesc.

Fiecare proiect în care am fost implicată reprezintă o realizare pentru mine. Sunt recunoscătoare ca în cei aproape 11 ani am reușit să acumulez experiențe diferite prin proiectele în care am fost implicată. De la spa și centru de sănătate, la aparthotel, resort de vacanță și city hotel de lifestyle, cât și de business. De la operare a unui hotel, la deschiderea din faza de construcție a unuia și la „resuscitarea” altuia.

Cea mai tânără General Manager din România

Mai ai timp liber? Cu ce ți-l ocupi, ce pasiuni ai în afara orelor de program?

R. V.: Sunt o femeie energică căreia îi place să se bucure de lucruri simple, să zâmbească mult, să călătorească și să descopere locuri noi, să facă sport, să danseze, să petreacă timp cu familia și prietenii, iar atunci când am nevoie de o pauză de la toate, îmi regăsesc echilibrul în plimbări în natură, alergând în parc, într-o carte sau un film bun împreună cu un pahar de vin roșu.

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

R. V.: Cred că ziua mea obișnuită nu diferă prea mult de a majorității oamenilor activi. Mă trezesc destul de devreme, în jur de 6.30-7.00 am, aloc undeva la 10 minute pentru stretching și 10 minute de mindfulness, ieșind din casă în jurul orei 8.00-8.30. Sunt norocoasă, ajung la hotel foarte repede, într-o plimbare de 5 minute.

Ziua de muncă începe negreșit cu un tur de hotel, rămânând în zona micului dejun până aproape de final. Îmi place să petrec timp dimineața la micul dejun, să interacționez cu oaspeții, să îmi ajut colegii, să simt energia din acea zonă. Mă încarcă pozitiv pentru întreaga zi.

Ziua se încheie undeva dupa ora 19.00, iar seara diferă în funcție de activitățile planificate pentru a mă relaxa. Fie o oră de sport, de balet sau dansuri. Seara se încheie cu o carte sau un film bun.

Cum te vezi peste 5 ani, peste 10 ani de acum înainte?

R. V.: Încerc să renunț în a mai face planuri de viitor și vreau să mă bucur de prezent și ce vine cu el. Îmi doresc să păstrez echilibrul work- personal life și să încerc să fiu cea mai bună versiune a mea în fiecare zi, indiferent că vorbim de partea profesională sau personală.

Ce sfat ai pentru cei care doresc o carieră în domeniul hotelier?

R. V.: Sunt o susținătoare a noilor generații și mai ales dacă este vorba de femei. Precum sunt și o admiratoare a femeilor realizate profesional și personal care sunt din ce în ce mai numeroase în acest domeniu ce era considerat până nu demult un domeniu al bărbaților. Mai ales când vine vorba de funcții de management.

Hotelier, de fapt, înseamnă viața trăită la maxim, de la munca în echipă la satisfacția clientului, mereu dinamic. Abilitățile de soft skills în această industrie se dezvoltă la maxim, profesional suntem mereu în formare, astfel nivelul de guest experience ajunge să devină barometru în ospitalitate.

O industrie care este, cum îmi place mie să spun, despre oameni pentru oameni.