July 15, 2024
“Be Cool” – Gândește înainte!  Liceenii din Mediaș și județ învață despre siguranța rutieră

“Be Cool” – Gândește înainte! Liceenii din Mediaș și județ învață despre siguranța rutieră

În perioada 14 – 29 noiembrie 2022, pe raza județului Sibiu se va desfășura Proiectul „Be Cool – Gândește înainte!”, cel mai amplu proiect educațional implementat în ultimii ani în domeniul siguranței rutiere, adresat tinerilor.

Liceenii din Mediaș și județ învață despre siguranța rutieră.

Be Cool – Gândește înainte!” este un proiect de tip workshop destinat celor din categoria de vârstă interesată de obținerea permisului de a conducere și care propune elevilor sibieni din clasele a XI – a și a XII – a din toate unităţile sibiene de învăţământ liceal sesiuni de formare și de informare cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, generat de consumul de alcool și droguri la volan, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie și formării unui comportament responsabil pe drumurile publice.

,,Promotorii programului „BeCool- Gândește înainte” sunt reprezentanții Ford Motor Company Fund prin Motorhome NapocaRally Team. Parteneri ai acestui demers educațional pentru viață, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, amintim Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, Direcția Națională de Probațiune, Agenția Națională Antidrog, Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea Sibiu, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură Cisnadie, Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” Agnita, Primăria Orașului Avrig, Primăria Municipiului Mediaș.

Anticipăm participarea a aproximativ 6.000 de tineri la această sesiune a programului, în cele 10 zile fiind planificate 18 întâlniri cu tinerii, pe raza a 9 localități, în tot atâtea locații de desfășurare” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu.

Articolul Be Cool – Gândește înainte! | Liceenii din Mediaș și județ învață despre siguranța rutieră apare prima dată în Nova Tv Medias.