Nu mai fi „surprins” de venirea întunericului.
Cei care vor să înfrunte munții s-ar putea folosi de o metodă simplă de calculare a timpului de lumină rămas, care, deși pare rudimentară, funcționează excelent.
Ca să nu mai fie „surprinși” de venirea întunericului, cei care vor să înfrunte munții s-ar putea folosi de o metodă simplă de calculare a timpului de lumină rămas, care, deși pare rudimentară, funcționează excelent și pe care salvamontiștii o folosesc de mulți ani.
Cu fața către soare, întindeți brațul la maximum.
Salvamontiștii argeșeni trag frecvent semnale de alarmă cu privire la faptul că ascensiunile montane necesită o anumită pregătire, echipament adecvat și calcularea corectă a timpului de parcurs, astfel încât montaniarzii nu doar să urce traseele, ci să le și coboare în siguranță.
Nu toți cei care fac turism sau urcă pe munte țin cont de aceste sfaturi. În urmă cu doar câteva săptămâni, salvamontiștii argeșeni au pornit în căutarea unor turiști plecați nepregătiți pe munte: cinci tineri, care, cu numai două lanterne, au plecat la o oră total nepotrivită (ora 17) din Călțun, pe poteca Moș Gore (marcată cu cruce albastră), care ajunge la tunelul Transfăgărășan.
Te-ar putea interesa si
-
Rolete imprimate – trendul de bun gust pentru ferestrele tale
-
“Focus to green eco life”: Solidaritatea om – natură aduce bucurie şi culoare
-
O invitaţie la o plimbare haioasă cu zmeul prin natură. Zâmbete la #focustogreenecolife
-
Focus to Green Eco Life te invită la o zi funny de mers la plimbare
-
Roadele toleranţei. Comunicare deschisă, prin joc şi culoare, la #apecurateasumate