December 13, 2024
“Modern Family Challenges” Autumn Edition 2022. Se reia seria de evenimente educative

“Modern Family Challenges” Autumn Edition 2022. Se reia seria de evenimente educative

Modern Family Challenges este  proiectul dedicat familiei moderne. Se reia seria de evenimente educative pentru părinți, pentru prima dată offline, cu o ediție în București. Pe 16 noiembrie, de la 18:30, la Sala Dalles, părinții vor avea parte de o sesiune de informare și networking, de experiențe și momente interactive, în cadrul Modern Family Challenges – Autumn Edition 2022.

Se spune că cea mai importantă educație este cea oferită în primii ani de viață ai copilului. Iar rolul nostru ca părinte este primordial. „Cum îmi evaluez copilul? Ce contează în dezvoltarea minții lui, de la 0 ani la prima zi de școală? Care sunt cele mai importante achiziții și cine e responsabil de ele? Cum știu dacă am ales o grădiniță care îl stimulează suficient? Cum arată un program adevărat de grădiniță? Ce pot cere educatoarelor? Ce așteaptă grădinița de la familie? Ce activități îi dezvoltă gândirea, răbdarea, atenția voluntară, reziliența, limbajul, inteligența logico-matematică, socială etc?”. Aflăm răspunsuri și informații actuale de la Oana Moraru, profesor de limba și literatura română și fondator Școala Helikon.

În copilăria mică, este important de asemenea să vorbim despre dezvoltarea emoțională a copiilor. „Copiii trec prin diferite etape ale dezvoltării care pot fi provocatoare pentru părinți. Una dintre acestea este în copilăria mică, atunci când copilul traversează și în plan psihologic și cerebral un moment cu multe schimbări. Emoțiile au un rol esențial în această etapă, însă nu prin modul în care copilul le exprimă, ci prin ceea ce părintele face – cum îl ajută să îl coregleze pe copil, pentru ca acesta să-și dezvolte mai târziu capacitatea de autoreglare, cum gestionează etapa lui «Nu» și cât de mult îl poate privi pe copil cu claritate, dincolo de propriul istoric de viață. Te invit să vorbim despre: cum ăl ajuți pe cel mic să gestioneze emoțiile mari, ce reprezintă criza de opoziție și care sunt aspectele pe care avem nevoie să le cunoaștem despre dezvoltarea copilului, precum și despre istoria de viață a părintelui poate avea un impact major în modul în care el raportează la copil.” ne spune Adriana Mitu, psihoterapeut & psiholog.

PROGRAM EVENIMENT:

  • Educația copilului începe acasă. Pași mici pentru rezultate mari!, Oana Moraru, Consilier educațional
  • Rolul emoțiilor și a crizelor de furie în dezvoltarea psihologică și cerebrală a copilului, Adriana Mitu, Psihoterapeut & psiholog
  • Cum putem folosi poveștile pentru a dezvolta imaginația copilului?, Andreea Lupescu, PR Nemira & trainer de ateliere pentru copii
  • Family Talks, Petruș & Andra Stuparu
  • Concurs & Networking

Pentru a beneficia de informații, experiențe practice și networking, într-un cadru modern și relaxat, trebuie să completezi formularul de inregistare aici. Rezervă-ți locul din timp și bucură-te de accesul gratuit la eveniment.