September 23, 2023

Pădure extinsă în cadrul programului de împădurire

Asociația Pădurea Copiilor luptă împotriva schimbărilor climatice abordând o problemă gravă care afectează regiunea Sud-Muntenia: lipsa pădurilor. Până în prezent, a readus la viață prin împădurire peste 100 de hectare de teren neproductiv, dintre care aproape 30 de hectare se află la stare de masiv. De-a lungul anilor, Asociația a reușit să implice 22 de comunități și peste 13.800 de voluntari în plantarea și îngrijirea a 841.750 de puieți, în șase județe. Până în 2035, Pădurea Copiilor își propune să crească păduri în 100 de comunități din regiunea Sud-Muntenia și să îi educe pe oameni să protejeze pădurile.

Proiectul de împădurire în sudul României, într-una dintre cele mai afectate zone de schimbările climatice, a fost lansat în urmă cu un an.

Noua pădure va avea un impact direct, benefic, asupra a 6.700 de locuitori din Filipeștii de Târg și, indirect, asupra a peste 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești, pentru că va acționa ca un scut de apărare împotriva schimbărilor climatice.