October 11, 2024
Zece alimente organice care îți dau o stare de bine

Zece alimente organice care îți dau o stare de bine

Traficul, termenele limită, drumurile lungi, ședințele obositoare, sarcinile casnice, taskurile la birou, un proiect care nu iese, un client nemulțumit, cozile la supermarket, vremea neprielnică, poate o discuție în contradictoriu cu partenerul sau o ceartă cu un prieten – sunt atât de mulți potențiali factori care ne pot strica ziua, nu-i așa? Care ne pot încărca negativ, care ne pot afecta starea emoțională.

Dar știați că și alimentele pe care le consumăm ne pot influența, pe lângă sănătate și starea emoțională?

Știm deja, cu toții, că alimentația are un rol major în sănătatea fizică, fie că vorbim de sistemul imunitar, de greutate optimă sau aport nutrițional echilibrat. „Ești ceea ce mănânci!” De câte ori nu ați auzit această propoziție?

Dar, pe lângă sănătatea fizică, o dietă echilibrată și corectă poate ține la distanță anxietatea și depresia, adică dacă nu ești ceea ce mănânci, măcar te simți în funcție de ce mănânci. Și asta e ceva ce experimentăm fiecare dintre noi. Când suntem obosiți, simțim nevoia de dulce, după o masă grea și copioasă devenim apatici, când avem nevoie de energie apelăm la carbohidrați, iar când ne simțim slăbiți la proteine.

Și, bineînțeles, știm deja: secretul unei bune dispoziții și a unei vieți sănătoase este combinația echilibrată între carbohidrați, proteine și grăsimi. De aici și îndemnul medicului la fiecare consult: Mâncați diversificat, echilibrat, curat, cât mai neprocesat, nu?

Adică nu spune „nu” grăsimilor, ci ai grijă ca cele pe care le consumi să fie sănătoase. În momentul în care dorești să achiziționezi un anumit produs, ideal ar fi dacă în dreptul valorilor nutriționale de pe etichetă s-ar găsi una din cele 2 categorii de grăsimi sănătoase: grăsimi mononesaturate și grăsimi polinesaturate. De exemplu, spre deosebire de zahăr, care conferă energie pe termen scurt, carbohidrații complecși care sunt găsiți în cereale integrale, fasole, cartofi, semințe, nuci și legume, eliberează energia treptat, oferindu-i creierului o rezervă stabilă de glucoză.

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de produse organice, naturale, de calitate, acreditate și autorizate, NIAVIS și-a propus prin campania #vorbimlimbanaturii să descopere secretele naturii, să vorbească despre beneficiile produselor certificate ecologic, atât asupra sănătății, cât și asupra mediului înconjurător și să ofere alternative curate, organice, pentru o stare de bine și sănătate.

Niavis_produse

10 alimente NIAVIS care îți vor crește nivelul de energie și de wellbeing

Așadar, ca să începem cu starea de bine încă de dimineață, poți mânca la micul dejun un bol de ovăz, orz și alte cereale integrale.  Sau Granola cu nuci și cocos, ca atare sau în amestec cu lapte și iaurt.

Iar în loc de cafeaua de peste zi, poți spune un DA hotărât degustării de Matcha Latte, o formulă prietenoasă ca gust, care pe lângă matcha conține lapte de cocos și zahăr din flori de cocos. În plus, realizată doar din ingrediente provenite din agricultura ecologică, Matcha Latte are plusul de a fi o băutură fără aditivi sau lactoză.

Între mese, pentru un plus de energie și sănătate, optează pentru gustări hrănitoare și gustoase: fructe, nuci, semințe, iaurt cu cereale integrale sau fructe deshidratate fără zahăr.

Și dacă tot vorbim de o stare de bine, scorțișoara adăugată în orezul cu lapte ori peste tarta cu mere îți va da o stare de confort și de bine. Iar dacă folosești și uleiuri esențiale de portocală, poți spune că a venit Crăciunul cu toată bucuria și starea de bine asociată acestei sărbători, nu crezi?

Ce mai adăugăm pe lista alimentelor care îți dau o stare de bine?

Ceaiurile, bineînțeles și ghimbirul folosit de mii de ani în medicina ayurvedică datorită proprietăților sale terapeutice.

Brioșe cu ciocolată ori o negresă dulce, aromată care să ne amintească de copilărie? Cu siguranță! Dar sfatul specialiștilor este să renunțăm la zahărul adăugat, tocmai pentru a avea mai multă energie. Poți înlocui zahărul cu siropul de agave, iar cacaua cu pudra de roșcove, care este bogată în calciu, proteine, pectină, având totodată un conținut scăzut în calorii și grăsimi.