July 15, 2024
Săptămȃna arborilor – copiii ȋşi doresc un spaţiu verde #FocusToGreenEcoLife

Săptămȃna arborilor – copiii ȋşi doresc un spaţiu verde #FocusToGreenEcoLife

Copiii Grădiniţei nr. 23, din sectorul 2, Bucureşti, au contribuit deja, de cȃţiva ani de zile, la ȋntȃlnirile lunare, din cadrul proiectului #FocusToGreenEcoLife, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei.

„Săptămȃna arborilor” este „ȋncadrată” ȋntre două zile importante pentru pădure, respectiv 13 şi 21 martie. Data de 13 martie marchează Ziua Mondială a Plantaţiilor Forestiere, iar pe 21 martie celebrăm Ziua Internaţională a Pădurilor.

Evenimentul “Focus to Green-Eco-life”, vine astfel ȋn ȋntȃmpinarea mediului verde.

Astăzi ne-am ȋntȃlnit cu copiii grădiniţei. Am discutat despre relaţia dintre oameni şi arbori, despre calităţile pe care le avem ȋn comun şi felul ȋn care putem să avem grijă unii de alţii.

Oamenii ȋngrijesc mediul verde, dar şi arborii ȋşi aduc contribuţia la susţinerea şi vindecarea noastră.

Am desenat si colort ȋmpreună arborii fructiferi preferaţi. Alături, am construit şi sădit, ȋn mod simbolic, cȃte un copăcel din materiale reciclabile.  Cei mici au ȋnţeles astfel mai bine nevoia de apă şi de soare a arborilor şi a plantelor, ȋn general.

„Vibrăm pe aceeaşi frecvenţă cu cei cu care avem o anumită afinitate. Fie ei persoane, animale sau plante. Această energie, care ne aseamană şi ne uneşte, porneşte de undeva din adȃncul inimii şi se dechide spre exteriorul nostru, ca un camp unificator. Ȋn interacţiunile pe care le avem cu natura şi cu tot ceea ce ţine de partea vie şi verde a planetei, starea de bucurie şi de compasiune se amplifică, atunci cȃnd găsim această punte de lagatură ȋntre dimensiuni.” – Ileana Vlăduţ, terapeut holistic.

Şi, cum interacţiunile „fluide” cer o hidratare corectă, Aqua Carpatica ne-a susţinut cu apa necesară.