Cu o vastă experienţă ȋn domeniul terapeutic, avand studii de medicina osteopată şi practică în Danemarca, Paul Caradan, fondatorul Osteomedicare, a fost invitul emisiunii “Business Philosophy”, ediţia din 6 octombrie.
Am aflat de la el detalii despre ce este şi ce nu este osteopatia, cȃt şi terapia cranio-sacrală. Cum pot ele sa ne schimbe perspectiva asupra sănătăţii şi să ne stimuleze refacerea corpului, atȃt fizic, cȃt şi psiho-emoţional.
Ce rol are prevenţia, cum ne ȋngrijim corpul şi mintea, ce obiceiuri alimentare avem, cȃt de bine dormim şi cum ne influenţează stresul viaţa.
Osteopatia ne redă MOBILITATEA
Are la bază faptul că mușchii scheletali susțin și protejează organele interne. Acești mușchi pot fi dislocați din diverse cauze:
- acccidente,
- posturi incorecte,
- stres sau presiune psihică,
ceea ce rezultă în dureri locale sau tulburări ale organelor vitale, sistemelor circulator, nervos și cel respirator.
Tratamentul osteopat recunoaște dezechilibrele sistemului nervos din zona pelvisului la femei, de exemplu, și le corectează, aducând starea de normal. Astfel se poate trata infertilitatea.
Ramurile osteopatiei sunt dispuse în 3 planuri cu trei tratamente diferite: osteopatia structurală pentru mușchi, articulații, oase, osteopatia craniosacrală pentru craniu și măduva spinării, și osteopatia viscerală pentru organele interne.
Terapia craniosacrală este o ramură a osteopatiei, scopul său fiind de a reduce compresia și a restabili fluxul lichidului cefalorahidian în sistemul nervos central. Este complementară altor terapii și prin profunzimea sa eliberează anumite restricții din corp, ajungându-se la cauza ce a determinat acestor restricții.
Beneficiile terapiei craniosacrale:
- echilibrare psiho-somatică
- relaxare profundă
- restabilirea sistemului imunitar
- diminuarea durerilor
- echilibru postural
Neurofeedbakul (EEG) poate completa sedinţele de osteopatie, permiţȃnd armonizarea planului psiho-emotional al omului. Este o terapie non – invazivă ce constă în plasarea unor electrozi pe scalp. Analiza datelor rezultate din EEG, spre feedback-ul pe care îl vizionează pacientul, sunt transmiși stimuli (vizuali, auditivi), care ajută creierul să identifice frecvențele cele mai potrivite, la care se simte cel mai bine, funcționează la parametri optimi.
Neurofeedback-ul este o tehnică de autoreglare a creierului, care nu are efecte secundare.
Nu vă rămȃne decȃt să le experimentaţi, pentru a vă armoniza starea de bine!
Pentru programări folosiţi datele de contact ale clinicii Osteomedicare.
Te-ar putea interesa si
-
Apă si săpun de “Ziua mondială a spălatului pe mâini”. Clean & Focus to Green Eco Life
-
Vrei să ştii cȃt de mare este inima ta? Strȃnge pumnul! #Apecurateasumate
-
TOP cȃstigători Desen Stȃngaci, inspirat de „Ape curate asumate”
-
Drumetiile: de ce sunt atat de benefice pentru sanatate?
-
Tricoul emoțiilor „Ape curate asumate”. Stările sunt trecătoare: azi e frig, mâine e soare